Matematik

et andengradspolynomium

13. januar 2011 af Logisk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Et andengradspolynomium f er bestem ved 
f(x) = - 5x^2 + bx + c 

hvor b og c er tal 

det oplyses, at f har rødderne 3 og 7 

a ) bestem tallen b og c 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

ax^2+bx+c

a * (x-3) * (x-7)

a * (x^2-3x-7x+21) = a * (x^2-10x+21)

For at få -5x^2 skal a være -5, altså

-5 * (x^2-10x+21) =

-5x^2+50x-105
 

;-)


Svar #2
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 så dvs b = 50 og c = 105? 


Skriv et svar til: et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.