Matematik

differentialligningen hjælp mig

13. januar 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

opgave 8.014

I en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N(t) antal individer i population til tiden t (målt i døgn). Den hastighed hvormed N(t) vokser til tiden t, er proportinal med produktet af antallet af individer til tiden t og forskellen mellem 10^6 og antallet af individer til tiden t.
A) Opskriv en differentialligning som N(t) må opfylde, når proportionalitetsfaktoren er 2*10^-8
Det oplyses at N(0)=2,0^*10^5
B) Bestem det tidspunkt hvor væksthastigheden er størst. (hvordan bestemmer jeg det)

opgave a

N'(t)=2*10^-8*n(t)*(10^6-N(t)

det har jeg desolvede og fået til:

Y=1*10^6*(1,0202)^x/(1,0202)^x+4 og det omskrives til 10^6*e^(x/50)*e^-(x/50)/((e^x/50)+4*-e^(-x/50))

og det giver jo y=10^6/1+4*e^-x/50

er det rigtigt ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af NejTilSvampe

det ser rigtigt ud, det er ret uoverskueligt. Men det er jo en logistiskdifferentialligning  

y' = ay(M-y)  

som har løsningen  

M/(1+ e^(-aMx) )


Svar #2
13. januar 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

kan du hjælpe med opgave b??


Skriv et svar til: differentialligningen hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.