Matematik

Kordinatsystemer?

13. januar 2011 af mulle0o (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Mængden af vasket uld kan også beregnes ved hjælp af ligningen

y=0.60*4,5*x

y er mængden af vasket uld

x er antal får

tegn i et koordinatsystem det grafiske billed af denne funktion

Hjææælp fårstår slet ikke hvad man skal?

nogen der evt. kan hjælpe?

tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

Du kan enten blotte funktionen ind i et CAS-program eller blot tegne den selv, idet du ud fra den generelle formel for en lineær funktion

f(x) = ax + b

ved, at "a" angiver grafens hældning og "b" angiver grafens skæring med ordinataksen (y-aksen).

Dette er ikke noget en 9. klasseselev burde have problemer med... 


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2011 af LukasPedersen (Slettet)

 Skulle det ikke hjælpe, så prøv at lav et sildeben.

Dvs. du tager f.eks. 1. Det er dit x. Så sætter du 1 ind på x's plads, så får du:
0,6 * 4,5 * 1 = y
Sådan fortsætter du bare op til 10. Mod højre (x-aksen) skriver du dine x'er (1 til 10) og opad (y-aksen) skriver du de tal du så får ved at udregne det. Så sætter du linjer mellem punkterne, og så har du en graf.


Svar #3
13. januar 2011 af mulle0o (Slettet)

 Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Kordinatsystemer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.