Matematik

trigometri

13. januar 2011 af komogfind (Slettet) - Niveau: B-niveau

A)
Bestem størrelsen af de ukendte stykker samt højden på hypotenusen og arealet af trekant ABC, når vinkel C er ret, og a=3,187 og c=8,123

B)
Bestem størrelsen af de ukendte stykker samt højden på hypotenusen og arealet af trekant ABC, når vinkel C er ret, og A=66,1 grader og a=13


nogen der kan hjælpe?, jeg har virkelig brug for hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

A) Benyt Pythagoras' læresætning, idet trekanten er retviklet.

B) Benyt tangens til den kendte vinkel for at finde den hosliggende katete til vinklen. Benyt herefter Pythagoras' læresætning. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

A) Brug Pythagoras til at finde b . Trekantens areal er da T = (1/2)·ab = (1/2)·hc·c , hvor hc kan findes.

Vinklerne findes af sin(A) = a/c , og B = 90º-A

B) Benyt, at sin(A) = a/c, så a = c·sin(A), og dermed b = c·cos(A) .

Samme fremgangsmåde med trekantens areal og højden hc, som i opgave A).


Svar #3
13. januar 2011 af komogfind (Slettet)

Kan du hjælpe med udregningerne? jeg er blank hvad det emne angår.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Læs nu vejledningerne. Lav en tegning og kom i gang. Du lærer intet ved at andre laver dine opgaver for dig. Hvis du er helt blank, bør du repetere de relevante kapitler i dine bog.


Svar #5
13. januar 2011 af komogfind (Slettet)

du har ret, tak for hjælpen i hvert fald :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2011 af Alkymisten (Slettet)

A)

Siden a er givet ved: a2+b2=c2 ⇔b = √(c2-a2) ⇔b = √(8,1232-3,1872) ⇔ b = 7,472

Arealet T af trekanten e rgivet ved T=0,5·hc·c = 0,5·a·b ⇔ T = 0,5·3,187·7,472 ⇔ T = 11,907

B)

tanA=a/b⇔2,257=13/b⇔b=13/2,257=5,760

den sidste vinkel er givet ved 180-(66,1+90)

siden c er givet ved √(132+5,7602)

Arealet af trekanten er igen givet ved samme fremgangsmåde som den i A)


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Rettelse til #2

B) Benyt, at sin(A) = a/c, så c = a/sin(A), og dermed b = c·cos(A) = a/tan(A).


Skriv et svar til: trigometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.