Matematik

Stamfunktion

14. januar 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Jeg har svært ved at regne stamfunktioner ud. Jeg er ved at ordne en nu, men jeg har problemer med at fortsætte. Jeg håber I vil hjælpe mig.

Hele opgaven går ud på at beregne arealet mellem to grafer.

Jeg har vedhæftet filen. Det er opgave 12.

Jeg har i opgave af fundet ud af

x = 1 v x = 9

Nå, men ved opgave b har jeg fundet ud af :

∫(fx) dx - ∫g(x) dx = ∫(12*√x) dx - ∫ (x^2-7x+18) dx = 

∫ (12*√x)-(x^2-7x+18)dx =

∫ ( .. Ja, og så kan jeg ikke komme videre xD

Ved ∫ har jeg øverst skrevet 9 og nederst skrevet 1. Er dette forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2011 af NejTilSvampe

brug ∫ xn dx = xn+1/(n+1)

Og √x = x0,5


Svar #2
14. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Er det ellers rigtigt det jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, rødderne er korrekt fundet.

Benyt formlen i #1 til at finde stamfunktion til integranden, og indsæt så grænserne.


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.