Matematik

Integralregning

14. januar 2011 af nuursa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Er der nogen som vil hjælpe mig med noget integralregning? 

jeg har vedhæftet opgaverne 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2011 af NejTilSvampe

 brug  ∫ xn dx = xn+1/(n+1)


Svar #2
14. januar 2011 af nuursa (Slettet)

 altså jeg har fået opgave 20 a til at blive: se vedhæftet fil

Vedhæftet fil:Opgave 20.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2011 af NejTilSvampe

 korrekt


Svar #4
14. januar 2011 af nuursa (Slettet)

 men så går jeg i stå ved 20 b 

og 21 .. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis du kan vedhæfte dit dokument i .doc format, er der flere, der kan hjælpe.


Svar #6
14. januar 2011 af nuursa (Slettet)

 jeg kan ikke vedhæfte dokumentet i en doc-fil 

men har vedhæftet det som en pdf fil er det ikke fint nok? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2011 af NejTilSvampe

 x^9 /9 - 2x^6 +7x^4/4 - 2x^3 + x/2 -4x

regel brugt: se #1


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

pdf er også helt fint, tak.

Der er jo blot tale om gentagen anvendelse af formlen i #1, og så ∫ x-1 dx = ln(x)

I det følgende betegner F(x) den generelle stamfunktion til funktionen i opgaven:

20a. F(x) = (1/3)x3 + (3/2)x2 -7x + k

20b. F(x) = (2/3)x6 + (1/2)x10 -ln(x) + k

#7

21. F(x) = (1/9)x9 -2x6 + (7/4)x4 -2x3 + (1/2)x2 -4x + k


Svar #9
14. januar 2011 af nuursa (Slettet)

 okay, tak men hvordan integral differentier du dem, så du ender med disse resultater? :O


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvad mener du med "integral differentier"? Man benytter formlen i #1 på hvert led i integranden.


Svar #11
16. januar 2011 af nuursa (Slettet)

 jamen hvordan kommer du frem til resultatet det er det jeg spørger om 


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ved at bruge formlen

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k

på hvert led.

For eksempel ∫ x2 dx = (1/3)x3 + k.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.