Matematik

Integralregning - intro

15. januar 2011 af cath93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen. 

Jeg sidder med en matematikaflevering, som jeg har for til på mandag. 

Dertil er der nogle øvelser fra Gyldendals Gymnasiematematik B2 arbejdsbogen. 

Den ene jeg skal have hjælp til er 

209: Jeg skal vise, at F(x) = 2ln(x) + x2 + 3x er en stamfunktion til f(x) = (?2x?^2+ 3x+2)/x, hvor x > 0.

Hvordan gør jeg det? Kender godt til det med at integrere og også lave integrationsprøven, men jeg kan ikke få det til at fungere. 

Den anden er 210: Her skal jeg ved hjælp af et CAS-instrument, min lommeregner TI-nspire, bestemme følgende ubestemte integraler. Det jeg i denne opgave skal bruge hjælp til er faktisk lommeregneren - hvordan indtaster jeg dette på lommeregneren: 

∫1/(x^2- 4x)dx, hvor x>4

Håber virkelig, der sidder et matematisk geni derude, der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

209. Hvis funktionen F(x) er en stamfunktion til f(x), gælder der, at F'(x) = f(x) . Eftervis, at F'(x) = f(x).


Svar #2
15. januar 2011 af cath93 (Slettet)

 Tak, men jeg kan stadig ikke få den til at gå ordentlig op. 

kan du skrive trin for trin hvordan det kan siges i min situation? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er umuligt at gennemskue fra dine ?? i forskriften for f(x), hvordan den præcist ser ud. Men du har

F(x) = 2ln(x) + x2 + 3x , så

F'(x) = 2/x + 2x + 3 ,

hvilket ser ud til at være = f(x), hvis ? kan ignoreres.


Svar #4
15. januar 2011 af cath93 (Slettet)

f(x) = 2x^2 + 3x + 2 / x, x >0.  


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal bruge parenteser

f(x) = (2x2 + 3x + 2) / x , x > 0


Svar #6
15. januar 2011 af cath93 (Slettet)

 ja okay, men ud fra det, kan du så skrive trin for trin nærmest, hvad jeg skal skrive i min opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det kan ikke være meningen, at vi skal skrive din opgaveaflevering for dig. Det må du selv kunne finde ud af, ud fra den hjælp du har fået her til at løse opgaven.


Skriv et svar til: Integralregning - intro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.