Matematik

Integrering af ubestemt integral

15. januar 2011 af 334 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg sidder her og kan ikke finde ud af at integrere denne brøk (lommeregneren må ikke bruges):

∫ x2+2x / (x+1)2 dx

Det skal integreres med henblik på at vise, om dette integreret giver svaret:

= x2 + x +1 / x+1

Jeg må heller ikke differentiere ovenstående svar.

Er der nogen, der kan hjælpe mig med med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt substitutionen u = x+1 , du = dx, x = u-1 . Derved fås (husk parenteser)

∫ (x2+2x) / (x+1)2 dx = ∫ (u2-1) / u2 du = ∫ (1 - u-2) du = u + (1/u) + k = (u2 + 1)/u + k = (x2 + 2x + 2)/(x+1) + k


Svar #2
15. januar 2011 af 334 (Slettet)

Mange tusind tak!

Jeg er glad for at du kunne hjælpe mig.


Skriv et svar til: Integrering af ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.