Matematik

optimering ...

16. januar 2011 af 98676363 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Omkostningerne ved fremstilling af ”Grillens Favorit Menu” kan beskrives ved funktionen O(X)=0,1x^3 - x^2 + 20x + 80
hvor x er antal solgte menuer på en gennemsnitlig time. Prisen for een menu er sat til 50 kr.
I skal bestemme det det antal menuer der giver den optimale fortjeneste pr. time (avance), og hvor stor denne fortjeneste er.

ved denne funktion er der ikke noget minimum kun maksimum?.. men jeg skal vel finde minimum dvs når y er 0. da det er der hvor omkostningerne er i bund.... det kan man også se hvis man laver funktionen grafisk.... men hvordan beregner man det når der ikke er et minimum altså man kan jo ikk lave en monotonilinje 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af mathon

bestem minimum for O(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2011 af mathon


         f(x) = x·50 - (0,1x3- x3 + 20x + 80) = 0,9x3 - 30x - 80


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2011 af mathon

fortjeneste-optimering:

                                             f '(x) = 0 = 2,7x2 - 30
      


Svar #4
16. januar 2011 af 98676363 (Slettet)

 ja hvis du regner rigtig på det er der ikke noget minimum: 

O'(x)=3*x^2-2x+20 

hvis man så siger 3*x^2-2x+20=0  siger giver det ikke noget svar ...


Svar #5
16. januar 2011 af 98676363 (Slettet)

 okay vent lige .. xD


Svar #6
16. januar 2011 af 98676363 (Slettet)

arh heh glemte lige at man skulle sætte dem sammen xD tak for det 


Svar #7
16. januar 2011 af 98676363 (Slettet)

 eller du mener vel  f(x) = x·50 - (0,1x^3- x^2 + 20x + 80) 


Svar #8
16. januar 2011 af 98676363 (Slettet)

hvorfor bliver det ikke . x*50 -(0,1x3-x2+20x+80)

50x(-0,1x3+x2-20x-80) = -5x4+50x3-1000x2-4000x


Svar #9
16. januar 2011 af 98676363 (Slettet)

 plz forklar hvorfor det er x^3 og ikke x^2 


Skriv et svar til: optimering ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.