Matematik

Differentialligning for nybegynder!

16. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

Hej

Jeg har ledt over alt i min bog fra HTX 2 men kan ikke finde noget om differentiallinger så derfor vil jeg gerne have noget hjælp med det her vanskelige emne. Opgaven lyder:

Bestem differentialningen til y'=5y

Den løsning, hvis graf går gennem punktetP(0,4)

Jeg vil godt have den helt fra starten (MED forklaringer, hvorfor gør man som man gør) stille og rolig

typen må være: y'=k*y    -->  y=c*e^k*x 

på forhånd tak, tjekker forummet løbende.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af mathon

rigtigt som formodet

                                            y = C·e5x   gennem punktet P(0,4)

                                            4 = C·e5·0

                                            C = 4

dvs
                                            y = 4·e5x

                


Svar #2
16. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvordan forsvandt y' på den ene side?


Svar #3
16. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

og hvorfor sætter du x til 0 -> "4 = C·e5·0" gør man altid det?


Svar #4
16. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

nåhh du indsætter bare punktet


Skriv et svar til: Differentialligning for nybegynder!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.