Matematik

Logaritmer

16. januar 2011 af svedske93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Log (b-a/b) = ???

HJÆLP, kan ikke huske denne regneregel

nogen der kan forklare mig denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af mathon

                   ...der er ingen regel at huske...


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2011 af NejTilSvampe

 er det  log((b-a)/b) ?

log((b-a)/b) = log(b-a) - log(b)

log(b-a/b) = log(b2-a) - log(b)

regel brugt: log(x/y) = log(x) - log(y)


Svar #3
16. januar 2011 af svedske93 (Slettet)

#1

                   ...der er ingen regel at huske...

Super brugbart svar -.-'


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2011 af AskTheAfghan

#2

Hvordan kan log(b-a/b) være lige med log(b2-a) - log(b)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2011 af NejTilSvampe

 #4 - 

b-(a/b) = (b2-a)/b


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2011 af NejTilSvampe

 #3 - Jeg tror det #1 mente var, at selvom du omskriver det til det jeg gjorde i #2, hjælper det dig sjældent fordi du uanset hvad skal bruge din lommeregner til at finde decimaltallet. Så det er yderst sjældent at det hjælper dig at reducere sådanne udtryk. Bare brug et Cas værktøj istedet og spar lidt tid.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2011 af AskTheAfghan

#5

Thanks.. Det giver bedre mening nu! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2011 af mathon

men
                  log(b•(a/b)) = log(b) + log(a/b)
hvoraf
                  log(a) = log(b) + log(a/b)

                  log(a/b) = log(a) - log(b)                                        (hvis det var, hvad der  huskes svagt)

...............

         der findes kun logaritmeregler til noget, der er logaritmisk
dvs
          til
               produkt, kvotient, potens og rod


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.