Matematik

differentialregning - HJÆLP !

16. januar 2011 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Vi er på min skole lige startet med emnet differentialregning, men jeg forstår ikke så meget af det. Nu har vi så fået en opgave som jeg skal aflevere i morgen, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal beregne det jeg skal.

Opgaven består af ca. 20 underopgaver, men hvis nogen blot kunne hjælpe mig med 3 af dem, så ville det være en dejlig hjælp. Så skal jeg nok selv prøve at lave resten.

Opgaven lyder:

Bestem differentialkvotienten.

a) f(x) = -x^8

b) f(x) = 1/x^12

c) f(x) = 5x^3 + 3x^2 - 12x + 3

mvh

ludvig

fortsat god søndag!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af peter lind

Du skal bruge (f(x)+g(x)' = f'(x)+g'(x)

(a*xn)' = n*a*xn-1

x-n =1/xn


Svar #2
16. januar 2011 af ludvig111 (Slettet)

Peter , kan du godt vise hvordan man evt. skal løse en af opgaverne, jeg ved nemlig ikke helt hvordan jeg skal bruge formlerne :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2011 af peter lind

I opgave a) er a= -1 og n=8. Brug den anden regel i #1 på det.


Svar #4
16. januar 2011 af ludvig111 (Slettet)

Men hvordan har du fundet ud af det peter ?


Skriv et svar til: differentialregning - HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.