Matematik

Sinusrelationerne?

17. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen. Jeg har brug for hjælp til denne opgave... Håber I kan hjælpe mig.... på forhånd tak

I en trekant har vi vinkel C=55 º, vinkel B=37 º og b=5 cm.
Beregn side a og c samt vinkel A.

Sinusrelationerne

a/sin A        b/sin B         c/sin C

Jeg har virkelig brug for hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Summen af vinklerne er 180o

Find A

 b/sin B = c/sin C  indsætter de kendte værdier

5/sin37o=c/sin55o                    gang med sin55o på begge sider

5*sin55o/sin37o=c

indsæt på samme måde A, b og sinB for at finde a


Svar #2
17. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

jeg forstår det slet ikke??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af AskTheAfghan

                        A = ?            B = 37 º       C = 55 º

                        a = ?            b = 5 cm      c = ?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

      Vinkel A = 180 - (37º + 55º)

      Vinkel A = 180 - 92º

Vinkel A = 88 º

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sinusrelationerne:

                         a/sin(A) = b/sin(B)  = c/sin(C)

      a/sin(A) = b/sin(B)

Isoler' a:

      a = sin(A)*b/sin(B)

Tal indsat:

      a = sin(88)*5/sin(37)

a = 8,30314 cm

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

     Sinusrelationerne:

                           a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

      b/sin(B) = c/sin(C)

Isoler' c:

      c = sin(C)*b/sin(B)

Tal indsat:

      c = sin(55)*5/sin(37)

c = 6,80568 cm

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

                        A = 88º             B = 37 º        C = 55 º

                        a = 8,3 cm       b = 5 cm       c = 6,81 cm


Svar #4
17. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

det ser meget bedre ud nu..

I en trekant har vi vinkel A=95 º, b=6 cm og a=7 cm.
Beregn vinkel B og C samt c.

A = 95 º B = ? C = ?

a = 7 cm b = 6 cm c = ?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hvad skal jeg så her? jeg kender kun en vinkel og to sider??


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2011 af AskTheAfghan

Prøv at start med at finde ud af hvad B giver ved hjælp af sinusrelationerne:

                1)    a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)     eller     2)   sin(A)/a = sin(B)/b =sin(C)/c

Nummer 1, er for at finde længderne. Nummer 2, er at finde vinklerne. For at finde vinklerne, skal vi bruge nummer 2. Men, vi kender ikke Vinkel C eller længden c, derfor kan vi ikke bruge den her: "sin(C)/c". Istedet skal vi bruge "sin(A)/a" - når Vinkel A og længden a er bekendte.

Dvs:

              sin(A)/a = sin(B)/b

Isoler' sin(B)

             sin(B) = b*sin(A)/a

Tal indsat:

             sin(B) = 6*sin(95)/7

             sin(B) = 0,853881

For at lave det om til vinkler:

         Vinkel B = sin-1(0,853881)

  Vinkel B = 58,63º

Prøv, om du kan lave det resten selv :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Allerede i #1 står der, hvad du skal taste ind på din lommeregner for at få resultaterne.

Ikke engang det, har du gjort. Eller hvad er det eller i #1 du ikke forstår???


Svar #7
17. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

b/sin(B)=c/sin(C)  - - - -   6/sin(58,63)=c/sin(C)

6/sin(58,63)=7,02


Svar #8
17. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

jeg er helt blank???


Skriv et svar til: Sinusrelationerne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.