Matematik

ln(d)=6.9 - 2*ln(f)

17. januar 2011 af king-lp (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej Studievenner...

ln(d)=6.9 - 2*ln(f)

Jeg har en opgave som jeg har lidt problemer med. Den lyder på at jeg skal redegøre for, at ovenstående sammenhæng også kan beskrives ved formlen:

d=k*(f)^(-2)

indtil videre er jeg kommet så langt:

ln(d)=6.9*ln(f^-2)

Men hvad skal jeg nu gøre for at fjerne de to ln? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af AskTheAfghan

Eulers tal.

    ln(d)   =  6,9*ln(f -2)             <=>

    ln(d)   =  6.9*-2*ln(f)            <=>

    ln(d)   =  -13,8*ln(f)             <=>

     eln(d)  =  e-13,8*ln(f)               <=>

          d  =   f -13,8


Svar #2
17. januar 2011 af king-lp (Slettet)

 Det hjælper ikke særligt meget :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit resultat er ikke rigtigt. Tag eksponentialfunktionen på hver side af ligningen

ln(d) = 6,9 - 2·ln(f) = 6,9 + ln(f-2)

Benyt, at e(a+b) = ea·eb , og at eln(x) = x


Svar #4
17. januar 2011 af king-lp (Slettet)

 Tror ikke i ved hvad jeg mener, jeg skal beskrive hvordan følgende 2 ligninger kan beskrives ens.

ln(d)=6.9 - 2*ln(f)

d=k*(f^-2)


Skriv et svar til: ln(d)=6.9 - 2*ln(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.