Matematik

Andengradsligninger?

17. januar 2011 af KrebsenJulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en opgave som er lidt irriterende og som jeg ikke han få til at hænge sammen. Det har noget med andengradsligninger at gøre.
Opgaven lyder:
Det oplyses, at denne ligning :
x^2+6⋅x+c=0
har præcis én løsning
Bestem c.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. januar 2011 af NejTilSvampe

 bestem  diskriminanten når den = 0 , og løs for c.

d = b^2 - 4ac


Svar #2
17. januar 2011 af KrebsenJulie (Slettet)

Det forstår jeg ikke? Kan du specificere det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

Når du skal finde c skal du sætte x = 0

det passer også med at der kun er en løsning nemlig at x=0


Skriv et svar til: Andengradsligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.