Matematik

Regneregler

18. januar 2011 af Thomas1997 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Sidder med stykket 5*35+90/2

Normalt ville jeg følge mine regneregler og gøre sådan

5*35=175

175/2=87.5

87.5+90=177,5

Men min bror sagde, at det var forkert, og at jeg skulle dele den midt over i paranteser og nu er jeg så forvirret, og han er væk. Den må vel hedde:

(5*35)+(90/2)

Men hvorfor skal man gøre sådan, og hvornår ved man, at der skal være paranteser? For i selv samme opgave, bruger jeg bare mine regneregler, men det er mærkeligt, at den skal deles i parenteser, og hvordan ved jeg for fremtiden, at den skal deles i parenteser ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Du behøver ikke lave parenteser. Du skal altid gange / dividere før du lægger til eller trækker fra.


Svar #2
18. januar 2011 af Thomas1997 (Slettet)

 Jamen, det gør jeg da også. 5*35/2=87,5+90

Det giver dog ikke de 220, som de skal. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af SuneChr

Ja, det er meget forvirrende. Man kommer aldrig galt af sted, når man sætter parenteser, så intet misforstås, eller kan gøres på mere end én måde.

Det er nok godt at læse vejledningen til lommeregner, computer, eller hvad det kan være, for at være sikker på hvordan apparatet "opfatter" skrivemåden.

Din sidste skrivemåde er ikke til at misforstå. 


Svar #4
18. januar 2011 af Thomas1997 (Slettet)

 #3

Det er måden på, hvordan sætter parenteser, jeg gerne vil lære. For nogle gange ser jeg, at folk sætter dem og andre ikke?

Har du iøvrigt et svar på #2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2011 af ANK94 (Slettet)

Søg på regnehierakiet, og så vil du måske forstå hvorfor du skal regne det på den måde.


Svar #6
18. januar 2011 af Thomas1997 (Slettet)

 Nu spørger jeg garanteret dumt, men hvad er regnehierakiet?


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. januar 2011 af ANK94 (Slettet)

Søg på Google, det er en regel/hieraki for de forskellige tegn.


Som du også kan se i regnehierakiet, skal parenteser altid regnes ud først. Nogle gange betyder parenteserne egentlig ikke noget, fordi det i forvejen er tydeligt, hvad der skal regnes ud først.

F.eks.:

5*35+90/2=220

(5*35)+(90/2)=220

I dette eksempel ændrer parenteserne ikke på resultatet, fordi de står rundt om de tegn, som i forvejen skal prioriteres højest i dette regnestykke.

Hvis man derimod sætter parenteserne anderledes, ændrer det svaret:

5*(35+90)/2=312,5
 

Hjalp det?


Svar #8
18. januar 2011 af Thomas1997 (Slettet)

 Ja, lidt tak for hjælpen. Kigger op på det.

Men stykker som dette: 4*50+3+5

Det skal være bare regnes ud på den her måde

4*50=200

3+5=8

200+8=208

UDEN PARENTESER 


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. januar 2011 af ANK94 (Slettet)

Ja.


Svar #10
18. januar 2011 af Thomas1997 (Slettet)

Ok, men hvis der i mellem 3 og 5, havde været et divider, ville det være bedst, hvis den var delt i paremteser? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. januar 2011 af SuneChr

Din sidste skrivemåde med parenteser i #0 er rigtig. Det er normalt at gange, division og potenser behandles først. Derefter behandles plus og minus. Det er dét, man kalder regnehierarkiet. Men ... men ....  der kan være tilfælde, hvor der gælder andre regler.


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. januar 2011 af ANK94 (Slettet)

Ikke nødvendigvis, kun hvis det bliver lettere at forstå for dig.


Svar #13
18. januar 2011 af Thomas1997 (Slettet)

Jeg kunne i første stykker og så have undgået, at dele den i parenteser, ikke sandt? 


Svar #14
18. januar 2011 af Thomas1997 (Slettet)

 Bare glem #13.


Skriv et svar til: Regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.