Matematik

HASTER!!

18. januar 2011 af sofiemusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej sidder med noget sandsynligheds regning som driller utroligt meget!! Nogen som vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af SuneChr

Undskyld, hjælpe med hvad?


Svar #2
18. januar 2011 af sofiemusen (Slettet)

Hvis vi slår 5 gange med en 8-sidet terning, hvad er da sandsynligheden for at få: 

Præcis to 7’ere eller 8’ere.
Højest to 8’ere.
Mindst tre 5’ere, 6’ere, 7’ere eller 8’ere.'

HJÆLP!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af SuneChr

Er på vej!


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. januar 2011 af SuneChr

Først en bemærkning:

Det er ligegyldigt, om du slår "7"-ere, "8"-ere eller andet.  Fem ens slag med en otte-sidet "terning".

Sandsynligheden regnes ens for alle otte sider.

Sandsynligheden for at slå ens netop to gange  =  0,1047 eller 10,47 %

                      ---                         ----  højst to gange  =  0,5129 + 0,3664 + 0,1047

                       ---                        ----  mindst tre gange  =  0,0150 + 0,0011 + 0

Skal forklare senere, hvordan, det virker. 


Svar #5
18. januar 2011 af sofiemusen (Slettet)

tak for svare men hvordan udregner man det ? 


Svar #6
18. januar 2011 af sofiemusen (Slettet)

 hvor får du alle de tal fra ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. januar 2011 af SuneChr

Du slår 5 gange med den otte-sidede "terning".

Lad os sige, du hele tiden slår efter "ottere".

Sandsynligheden for ikke at få otter = 0,5129       du kan selv regne det hele om til %.

------------ for at få otter i netop ét slag af de fem  =  0,3664

---------------------------------------to slag af de fem = 0,1047

-------------------------------------- tre slag af de fem = 0,0150

--------------------------------------fire slag af de fem = 0,0011

--------------------------------------alle fem gange  =  0,00003 

Når der så står "højst 2 gange" vil det jo sige, at du skal lægge sandsynlighederne for 0 gange, 1 gang og 2 gange sammen.  osv.  Du skal lægge meget mærke til ordene: netop, mindst, højst. Det er vigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2011 af SuneChr

Ja, det er jo nok ret indviklet, hvis man går i 8. klasse- at regne det ud. Det kræver noget, man lærer i gymnasiet. Noget der hedder binomialkoefficienter. Av - min arm!


Svar #9
18. januar 2011 af sofiemusen (Slettet)

 men når der står 1 ottere ud af 1 slag er sandsynligheden da 1/8 omregnet 0,125


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2011 af SuneChr

#9 Ja, når du slår én gang.


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. januar 2011 af SuneChr

#7: Gælder kun når der slås netop 5 gange.


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. januar 2011 af SuneChr

Prøv at lægge alle sandsynlighederne sammen. Gi'r det mening?


Brugbart svar (1)

Svar #13
19. januar 2011 af SuneChr

Hvis man væder med en anden, skal man sikre sig, at dét man væder om, har en sandsynlighed på mindst 0,5 altså  >= 50%.

I dit eksempel hvor man fem gange kaster "terningen" med de otte ens sider, vil det være en fordel at holde på "ingen" ottere" da sandsynligheden er > 50%.


Skriv et svar til: HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.