Matematik

Ligningsspørgsmål

19. januar 2011 af jalh (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Kære Alle,

Kan I hjælpe mig?

En linje m har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3;0) - Bestem en ligning for m.

Okay, jeg ved godt, at ligningen i hvert fald skal hedde m=-2x+b, men hvad er b'et? Jeg ved, at det er skæringspunkt med y-aksen, men hvordan kan man vide, hvad det punkt er, når jeg kun har punktet 3;0 - altså intet skæringspunkt med y-aksen? Eller bliver ligningen m = -2x+0 - i så fald, hvorfor?

På forhånd tak.


Svar #1
19. januar 2011 af jalh (Slettet)

 Eller skal man sætte punkterne ind i ligningen så den hedder:

0 = -2*3+b
=>
0 = -6 + b
=>
6 = b

??


Skriv et svar til: Ligningsspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.