Matematik
differentialregning - hjælp!
f(x)=x^3-4x
den krydser x-axen i -2, 0 og 2 og jeg skal finde punktmængden i andenkvadrant som er den nordvestlige
er kommet frem til følgende, men har vist lavet en fejl eller en milliard fejl.......
F(x)=1/4 * x^4 - 2 * x^2
skal jeg så sætte -2 og 0 ind på x's plads eller 0 og 2 eller -2 og 2?
Svar #1
20. januar 2011 af NejTilSvampe
grænserne må være fra -2 til 0 siden disse er de eneste punkter der lægger i andenkvadrant ;)
Svar #2
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Nulpunkterne er korrekt bestemt, og stamfunktionen F(x) er også korrekt. Kontroller ved at differentiere F(x); man skal så komme tilbage til f(x) .
Arealet af punktmængden i 2. kvadrant findes så, da f(x) ≥ 0 mellem rødderne i 2. kvadrant, som
-2∫0 f(x) dx = F(0) - F(-2) .
Svar #3
20. januar 2011 af NejTilSvampe
#2 - mangler et dx ;) flueknebberi selv i de sene aften timer :p
Svar #4
20. januar 2011 af thildegoggg (Slettet)
super og mange tak!
det var hvad jeg kom frem til ->
= (1/4 * 0^4 - 2 * 0^2) - (1/4 * -2^4 - 2 * -2^2) = -4
har jeg regnet forkert denne gang?
for arealet kan vel næppe være -4
Svar #5
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Fluesmækkeren er varm endnu . :-)
#4
Hæv parenteserne korrekt:
-((1/4)·(-2)4 - 2·(-2)2) = -16/4 + 2·4 = -4 + 8 = 4
Svar #6
20. januar 2011 af thildegoggg (Slettet)
endnu en gang mange tak!
de er nok et dumt spørgsmål det her, men hvordan får du + 2 * 4?
"-((1/4)·(-2)^4 - 2·(-2)^2) = -16/4 + 2·4 = -4 + 8 = 4
det er noget med at man ændrer fortegn når man ophæver en minusparantes?
Svar #8
20. januar 2011 af NejTilSvampe
forstil dig at - foran parentesen i virkeligheden er et -1*
Så du skal gange -1 ind i parentesen.
-(-1)*2*(-2)^2 = +1*2*(-2)^2 = 2*4
Skriv et svar til: differentialregning - hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
