Matematik

Funktion for en ret linje med delta.

20. januar 2011 af Hjaelpppp (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej jer derude ! 

Vil I ikke nok være søde at hjælpe mig?? 

Jeg forstår ikke helt det her.. 

Min opgave lyder på at jeg skal bestemme forskriften for den rette linje f når f(-3) = 0 og f(-5)=-1 

Jeg har regnet a ud ved hjælp af delta (a=delta y /delta x)

men hvordan skal forskriften lyde, og hvad skal jeg egentlig bruge a til? (fik bare afvide jeg skulle bruge den formel..)

På forhånd, tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2011 af mette48 (Slettet)

forskriften for en ret linie er f(x)=ax+b

du har beregnet a

indsæt (f(-3)=0

0=a*(-3)+b

indsæt a (som du har beregnet) og find derefter b ved at løse ligningen


Skriv et svar til: Funktion for en ret linje med delta.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.