Debat

STX????

20. januar 2011 af Dainicx (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, alle jer derude!

Jeg har lige været til samtaler med mine lærer! (Jeg går i 9. kl.) Vi snakkede om hvordan jeg var i skolen og mine karakterer i termins.. D var rigtig gode i dansk, men kanp så gode i matematik..  Jeg har et snit på 6,5 og begge mine lærere syntes, at jeg er egnet til STX.. Men de sagde det ikke var op til dem, men op til min studievejleder og at det var ham som havde valget mellem at jeg kunne komme på STX eller 10. Jeg selv vil rigtig gerne i 10, kl..

Spørgsmålet er nu, om hvor gode mine chancer er, til at komme på STX??


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2011 af Abauuz

Tror ikke der er nogle chancer, for jeg tror selvfølgelig du kan blivet egnet af din vejleder, men jeg tror det er dig ender med, at have valget mellem 10, eller stx.. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2011 af krt (Slettet)

Hvis du helst vil starte i en 10 klasse, kan jeg ikke se, hvordan din studievejleder skal kunne bestemme, at du skal starte på STX. Jeg vil nemlig mene at det er dit eget valg, og at din studievejleder bare skal vejlede dig.
Studievejledere ved ikke altid hvad der er bedst for en. Så selvom din studievejleder og lærere måske mener at du er egnet til STX, så ville jeg, hvis jeg var dig, tage et år i 10 klasse, hvis du selv føler mest for det.

Men god fornøjelse med valget.


Svar #3
20. januar 2011 af Dainicx (Slettet)

Hey, upps fejl.. Jeg mente jeg vil rigtig gerne i STX!!!


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 Ja men hvis du føler dig klar til gymnasiet og stoler på at du kan klare det, så er det det du skal vælge, men så gælder det bare om at tage sig sammen!! 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. januar 2011 af krt (Slettet)

Hvis ikke læreren og studievejlederen siger god for det er det jo bare ind til en optagelsespundervisningen. Men det lader jo til dine lærere allerede har sagt, du er egnet, sådan som du skriver det.
Men det skal huskes, at det er længere tid og hårdere og sværre stof end folkeskolen. Med et fritidsarbejde og en hobby ved siden af, kræver det meget planlægning, hvis det skal køre rundt. Jeg kom ind med et gennemsnit fra folkeskolen på 9,8, og jeg kan allerede mærke, at man i fag som matematik kommer meget langt bagud, hvis man ikke er der bare ét modul. Og matematik var i folkeskolen noget jeg havde let ved.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. januar 2011 af Miibi (Slettet)

Hvis du ikke er god til matematik, så bare sørg for at få matematik c i gymnasiet - det varer kun 1 år, og er ikke specielt svært + det er kun en eller to karakterer (kan simpelthen ikke huske det). Hvis det er rent galt, kan du sikkert få en tutor, og ellers kommer man langt med hårdt arbejde.

Jeg tror, du har en god chance ud fra den samtale, du har været til, når begge dine lærere bakker dig op. Skulle studievejlederen have en anden mening, kan du jo snakke med ham om, hvad dine lærere har sagt om dig. Studievejlederen bør vel også være klar over, at du sagtens kan gennemføre gymnasiet, selvom du ender ud med et stort fedt 00 i matematik.

Jeg gik i klasse med en, der ikke kunne snakke engelsk overhovedet, og det har man da endda på b-niveau. Hun overlevede da fint og endte med et okay gennemsnit alligevel.


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. januar 2011 af 215 (Slettet)

 Eller tag 10. klasse for en sikkerheds skyld.. 
Jeg burde nok have gjort det..


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. maj 2012 af Gerhat12 (Slettet)

Jeg går i 1.g og skal efter sommerferien i 2.g, men jeg synes jeg bare har taget hele 1.g forgivet, tog mig kun sammen det første halve år og fik nogle udemærket karakter(9,2 gennemsnit). Men efter det, har jeg bare taget det hele forgivet og er ikke rigtig tilfreds med mine karakter, da jeg har fået 2 7-taller og 1 10-tal i mine c-fag. Jeg er meget ked af de karakter jeg har fået og jeg er udemærket klar og, at det er min fejl. Jeg er sikker på at kunne ændrer dem til mindst et 10-tal. Jeg skal læse medicin, så jeg skal bruge de helt store karakter. Men mit spørgsmål er, hvis jeg tager 1.g om, kan jeg så lave mine årskarakter om? Problemet er, hvis jeg forsætter, så skal jeg læse op på alt, men der er alt for meget, tror ikke jeg vil kunne nå det. Nogen der kan hjælpe :(


Skriv et svar til: STX????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.