Matematik

reducér

20. januar 2011 af boxi (Slettet)

 Hejsa kunne godt bruge lidt hjælp til at reducerer (8a^3*b*a^-2)/(2b)^2 trin for trin.

skal man så ikke starte med at reducerer 8a^3*a^-2 altså 8a? derefter ved jeg ikke helt hvad man skal give sig i kast med


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2011 af aaaa202 (Slettet)

1)  a^3*a^-2 = a^3+(-2) = a^1 = a
2) (2b)^2 = 2^2 * b^2 = 4b^2
så vi får:
8a^3*b*a^-2/(2b)^ = 8ab/4b^2 = 2a/b


Svar #2
20. januar 2011 af boxi (Slettet)

 tak ! 


Skriv et svar til: reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.