Matematik

Befolkningsudvikling

22. januar 2011 af muju (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej jeg har en opgave i matematik og håbet på om nogen kunne fortælle mig hvordan man løser den opgaven lyder sådan:

Befolkningsudviklingen i en dansk provinsby kan med god tilnærmelse beskrives ved følgende funktion
f (x) = 16100 • 1,005 x
hvor f (x) betegner indbyggertallet x år efter 1960.
Bestem den årlige procentvise ændring i befolkningstallet i denne provinsby.
Beregn befolkningstallet i år 2003.
Beregn hvornår befolkningstallet bliver dobbelt så stort som i 1960.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2011 af SuneChr

Er du sikker på, der ikke skal stå:  f(x)  =  16100 * 1,005x ?


Svar #2
23. januar 2011 af muju (Slettet)

 ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af SuneChr

Det du har her er helt samme fremgangsmåde, som talte vi om sammensat rentesregning, dvs. den kendte formel

kn  =  ko * (1 + r) ( eller vækstformlen)     Nu er det ikke penge, men individer. Ligegyldigt. Beregningen er den samme.

Find ud af, hvad der i dín formel svarer til  i renteformlen og indsæt de værdier, du kender.


Skriv et svar til: Befolkningsudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.