Matematik

kapitalfremskrivning

24. januar 2011 af spørg mig (Slettet)

 hej alle sammen jeg har lige 2 små spørgsmål :) 

1.  En produktion nedsættes i tre på hinanden følgende år med 18%, 17% og 1%. En anden produktion nedsættes i de samme tre år med r% hvert af årene. Efter de tre år er de to produktioner faldet lige meget. Bestem r%

2. i femårs perioden 2000-05 steg en virksomheds produktion med 5% om året. hvor mange procent er produktionen større i 2005 end i 2000?

jeg ved ikke helt hvilke formler jeg skal bruge, så har lidt svært med at lave dem :)

håber i vil hjælpe mig, på forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Fra Krabasken til svar mig:

(1-0,18)*(1-0,17)*(1-0,01) = 0,61254

(1-x)^3 = 0,61254

1-x = 0,61254^(1/3)

x = 1 - 0,61254^(1/3)

x = 0,15
----------------------------
(1,05)^5 = 1,276

(1,276-1)*100 = 27,6% ;-)


Skriv et svar til: kapitalfremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.