Matematik

Retvinklet trekant

25. januar 2011 af bobop (Slettet)

Hej derude jeg er helt "lost" i denne opg.

I en retvinklet trekant er hypotenusen 170 cm og den hosliggende side 85 cm.

For at finde den modstående katete skal man så ikke bruge formlen mod=hyp*sin?

Er der nogen der kender et link til formlerne for at regne vinkler ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af ggf (Slettet)

Du har to sider, du skal finde den sidste, hvad bruger man så?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

Brug pythagoras
 


Svar #3
25. januar 2011 af bobop (Slettet)

a^2+b^2=c^2  dvs. 170^2+85^2=c^2 dvs. kvadratrod af 170^2+85^2  Er det korrekt?
 

Hvordan er det nu man finder vinkler i retvinklede trekanter. Det er noget  med "i minus første".


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2011 af ggf (Slettet)

du skal jo ikke finde hypotenusen, den har du jo?


Svar #5
25. januar 2011 af bobop (Slettet)

Er C hypotenusen?
Hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kender c og b (for eksempel) og skal finde a.

Brug dernæst definitionerne for sinus og cosinus til vinklerne i en retvinklet trekant.


Svar #7
25. januar 2011 af bobop (Slettet)

Kan du komme med et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2011 af mathon

se


Svar #9
25. januar 2011 af bobop (Slettet)

gracias


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvorfor skal der nu kommes med et eksempel? Du har jo et eksempel siddende i den opgave, du er i gang med.

Du kender b og c. Brug Pythagoras til at isolere a : a2 + b2 = c2 ⇒ a = (c2 - b2)1/2


Svar #11
26. januar 2011 af bobop (Slettet)

OPgave løst ;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. februar 2011 af lone1999 (Slettet)

 (kat1)^2 + (kat2)^ = (hyp)^2  .......det er den rigtige phytagoras for man kan jo ikke vide hvad c er......


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.