Matematik

Podefoldboldmål

25. januar 2011 af Kertan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan finde ud af ..

Håber nogen kan hjælpe - Jeg skal finde vinkel C og vinkel D i firkant ABCD.

På forhånd, tak!

- Michelle


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trekant CED er en retvinklet trekant, hvor man kender hypotenusen og den ene katete (ved subtraktion). Vinklerne C og D i trekanten kan da bestemmes, og dermed findes vinkel C i firkanten vedat lægge en ret vinkel til vinkel C i trekanten.


Svar #2
25. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Kan jeg få dig til at skrive svaret? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at følge vejledningen i #1 . Brug at cos(<EDC) = sin(<ECD) = |ED| / |CD| , og at <BCD = 90º + <ECD .


Svar #4
25. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Forstår det ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Kan du forklare, hvad det er, du ikke forstår?


Svar #6
25. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Brug at cos(<EDC) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det betyder cosinus til vinkel EDC .


Svar #8
25. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Forstår det stadig ikke .. Jeg har styr på cos og sin , men forstår stadig ikke hvordan jeg finder de vinkler :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

De er vnkler i en retvinklet trekant, hvor man kender hypotenusen og den ene katete. Indsæt talværdierne for |ED| og |CD| og beregn så vinklerne.


Svar #10
25. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Arhh, tror jeg er med nu ;) - Langt om længe !


Skriv et svar til: Podefoldboldmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.