Matematik

Forskrift for (f^-1og)(x) og (g^-1og(x)

26. januar 2011 af Andtho2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal i en opgave besvare følgende:

Bestem en regneforskrift for (f^-1og)(x) og (g^-1of)(x). Vil hører om i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt dine forskrifter til at bestemme de inverse funktioner f-1 og g-1 og beregn så de sammensatte funhktioner.


Svar #2
26. januar 2011 af Andtho2 (Slettet)

Dvs:

f(x) = 2x+5

g(x) = x -4

(fog)(0) = 2(x-4)+5 = 2x-8+5 = 2*0-8+5 =-3

(gof)(-2) = (2x+5)-4 = 2x+5-4 = 2*(-2)+5-4 = -4+5-4 = -3

Hvad skal jeg så gøre; ville være dejligt med en formel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, hvis det var opgaven at beregne f(g(0)) og g(f(-2)), så er det korrekt.

Beregn nu de inverse funktioner f-1 og g-1 .

Hvis f(x) = y = 2x+5 , isolerer man x som funktion af y, hvorved man finder den inverse funktion x = f-1(y) .


Skriv et svar til: Forskrift for (f^-1og)(x) og (g^-1og(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.