Matematik

brøkdele :) Hjælp !

27. januar 2011 af katjaARP (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 4 2/3 - 1 1/4 - 5/7 = ?

fællesnævneren er 84

svaret er  2 59/84. Jeg vil gerne vide hvordan man regner det, har glemt hvordan. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

#0

4 2•28/3•28  -  1 1•22/4•22  -  5•12/7•12 =

4 56/84 - 1 22/84 - 60/84 =

392/84 - 106/84 - 60/84 = 226/84 (du trækker tællerne fra hinanden)

226/84 = 2 58/84 (kan godt være jeg har lavet en fejl undervejs, da du har fået 2 59/84)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

4 2/3 - 1 1/4 - 5/7 =

14/3 - 5/4 - 5/7 =

14·4/(3·4) - 5·3/(4·3) -5/7 =

(56 - 15)/12 - 5/7 =

41/12 - 5/7 =

41·7/(12·7) - 5·12/(7·12) =

(287 - 60)/84 =

227/84 = 2 59/84

Fejlen i #1 er i 1. linie, at 4·22 = 88 . Det skal være 4·21 = 84


Svar #3
27. januar 2011 af katjaARP (Slettet)

 1000 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: brøkdele :) Hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.