Matematik

differentialkvotienten

27. januar 2011 af elisabeths (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

har et lille/stort problem, da jeg er retaderet til matematik :b

det jeg skal er at finde f ´(x) af - 2 * x^2 + 5 * x + 7

ved håndkraft.

også får jeg det til f `(x) = -2 * -2 * x^2--1 + -2 

men det virker lidt mærkeligt. nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 (x2)' = 2x

(a*x)' = a

k' = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Anvend formlen (xn)' = n·xn-1 på hvert af leddene i f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

f'(x)=-2*x^2+5*x+7

del det op i led dvs

-2x^2 bliver til -4x

5x bliver til 5

og konstanten 7 forsvinder

f``(x)= -4x+5


Skriv et svar til: differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.