Matematik

Hældningskoefficient

28. januar 2011 af matematikT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber at der er en der kan hjælpe.

En funktion f er givet ved

f(x)=e^2x-3x

Undersøg om der findes en tangent til grafen der har hældningskoefficienten -1.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2011 af peter lind

Find f'(x) og se om ligningen f'(x) = -1 har en løsning.


Svar #2
28. januar 2011 af matematikT (Slettet)

F'(x)= 2e^2x-3

Men har svært ved at løse ligningen


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. januar 2011 af peter lind

Du har ligningen 2*e2x-3 = -1

flyt de -3 over på højre side og del den fremkomne ligning med 2. Det bliver en meget nem ligning at løse; men rent faktisk behøver du ikke at løse den. Du skal kun undersøge om der findes en løsning.  Der spørges jo kun om tangenten eksisterer ikke hvad den er.


Svar #4
28. januar 2011 af matematikT (Slettet)

Aaah :o)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.