Matematik

TI - Interactive og parabler

29. januar 2011 af mayia (Slettet)

Jeg har fået oplyst tre punkter:

(1;1,5) (2,5) (6,29)

og skal så bruge CAS til at bestemme forskriften.

Dette går jeg ud fra skal gøres i TI-Interactive, hvor punkterne indsættes i henholdsvis List 1 og List 2, men da jeg så skal tegne funktionen bliver jeg lost.

Efter at have indsat punkterne i Data Editor trykker jeg på 'Stat Calculation Tool', men kan ikke finde en 'Calculation Type' som er en parabel.

Nogle der kender løsningen til dette problem?

På forhånd tak, mange hilsner Mayia


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af SuneChr

Kan hjælpe dig med tre ligninger, som kan løses uden brug af TI-interactive:

Andengradsfunktionen ser sådan ud:

                                  y  =  ax2  +  bx  +  c

Ved at sætte talparrene x og y ind fås tre ligninger med tre ubekendte:

                             1,5  =      a    +  b  +   c

                                5  =  22a  +  2b  +  c

                              29  =  62a  +  6b   + c 


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Den hedder:

QuadReg ;-)


Svar #3
30. januar 2011 af mayia (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: TI - Interactive og parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.