Matematik

Stamfunktioner

30. januar 2011 af Problem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

jeg skal finde stamfunktionen til to funktioner uden brug af cas!!

jeg har prøvet og prøvet, men kommer ikke frem til at rigtige.. er der nogen der gider hjælpe??? pls

g(x) = x - (1/x) + 2 lnx
f(x) = (x+1/x)^2

tak på forhånd!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af mathon

      x>0

     G(x) = (1/2)x2 - ln(x) + 2(x·ln(x) - x) + k = (1/2)x2 + (2x-1)ln(x) - 2x + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2011 af mathon

        x ≠ 0

        f(x) = (x+1/x)2 = x2 + 2 - (-1/x2)


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.