Spansk

Spansk personlige pronomener

30. januar 2011 af princethon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til at rette i disse oversættelser, hvis du har tid, kunne jeg godt tænke mig en lille kommentar til hvad jeg har gjort galt ..

1. Min mor bor ikke hos os
Mi madre no vive con nosotros
2. Men hun ringer til os hver dag
Pero ella llama nos todos los días
3. Hun vil gerne snakke med mig
Ella le gustaría hablar conmigo
4. Vi besøger hende i weekenden
Que su visita los fines de semana
5. Hun forkæler os
Ella nos mimas
6. Hun er vild med at lave mad
Le encanta cocinar
7. Vi kan li’ at være hos hende
Nos gustar estar con ella
8. Hun forstår os
Ella entiende nos
9. Min søster Ana hader katte
Mi hermana Ana odia los gatos
10. Men min bror Pedro er vild med dem
Pero mi hermano Pedro que amar
11. Hun er vild med dans
A ella le encanta bailar
12. Men han kan ikke li dans
Pero se no gustar la bailar
13. Ana beundrer ham
Ana admirar se
14. Men han beundrer ikke hende
Pero no admirar
15. Ana og Pedro har mange venner
Ana y Pedro tienes muchos amigos
16. De går ud med dem hver lørdag
Salen con ellos todos los sábados
17. Jeg kan godt li’ mine søskende
Me gustan mis hermanos
18. Jeg kan også godt li’ min far
También me gusta mi padre
19. Han kan li’ at rejse
Se gusta vivir
20. Vi rejser ofte med ham
A viaja frecuentemente con él
 

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. januar 2011 af munequita (Slettet)

1. Min mor bor ikke hos os
Mi madre no vive con nosotros

2. Men hun ringer til os hver dag
Pero ella nos llama todos los días
( her er sætningen en fortsættelse af forige. vi ved det er mor det drejer sig om. ella er ikke nødvendig)

3. Hun vil gerne snakke med mig
(le gustaría ) Quiere hablar conmigo ( le gustaria = hun kunne godt tænke sig. Quiere= hun vil)

4. Vi besøger hende i weekenden
Que su visita La visitamos los fines de semana ( los fines de semana hvis i generelt besøger hende i weekenderne. er det bare en weekend, den kommernde weekend: el fin de semana)

5. Hun forkæler os
Ella nos mimas/conciente
(
flertallet ligger i os = nos. det er mor som forkæler: ental = mima. I flertal ville det være mimaN)

6. Hun er vild med at lave mad
Le encanta cocinar

7. Vi kan li’ at være hos hende
Nos gustar  estar con ella ( husk at bøje verbet. her ental da det drejer sig om en ting; at være hos hende)

8. Hun forstår os
(Ella) nos entiende ( ella hvis der er fokus på at HUN forstår jer og ikke andre.ellers udelad)

9. Min søster Ana hader katte
Mi hermana Ana odia los gatos

10. Men min bror Pedro er vild med dem
Pero a mi hermano Pedro que amar le entantan
(le fordi det drejer sig om en person., encantan fordi det flere katte. katte generelt)

11. Hun er vild med dans
A ella le encanta bailar ( betyder egenlti.g hun er vild med at danse)

12. Men han kan ikke li dans
Pero a él se no  no le gustar la bailar
( her sammenligner vi de to personer. derfor skal der stå "a ella..."," a él.." vi sætter fokus på hvem der kan lide hvad)

13. Ana beundrer ham
Ana le admirar ( ved godt at se står bagved verbet i infinitiv "admirarse", men det skal foran verbet i sætningen i form af le= ental les= flertal)

14. Men han beundrer ikke hende
Pero él no le admirar a ella ( her skal él med fordi der er fokus på at HAN ikke mener det samme...)

15. Ana og Pedro har mange venner
Ana y Pedro tienen muchos amigos ( der laves flertal med N ikke med S)

16. De går ud med dem hver lørdag
Salen con ellos todos los sábados

17. Jeg kan godt li’ mine søskende
Me gustan mis hermanos (eller:  quiero a mis hermanos= jeg holder af dem, elsker dem)

18. Jeg kan også godt li’ min far
También me gusta mi padre ( eller, también quiero a mi padre)

19. Han kan li’ at rejse
Se Le gusta vivir viajar (vivir = at leve, viajar= at rejse. "se gusta" siger man ikke)

20. Vi rejser ofte med ham
A viajamos frecuentemente con él ( viaja; han/ hun rejser. viajamos= Vi rejser)

Sig til hvis der er noget du ikke forstår. så kan jeg eller eventuelt en anden måske uddybe det lidt mere.
 


Skriv et svar til: Spansk personlige pronomener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.