Matematik

Ligning for plan

30. januar 2011 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej - har brug for hjælp til følgende opgave

På figuren ses en koncertscene, der er lagt ind i et koordinatsystem, således at z-aksen går lodret op i midten af scenens front, og scenens gulv ligger i xy-planen. Scenetagets hjørner er punkterne E(1,-6,4), F(-4,-5,3), G(-4,5,3) og H(1,6,4)

A)Bestem en ligning for scenens tagplan B, der indeholder punkterne E, F, G og H, og bestem den vinkel tagplanen B danner med vandret.

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Virtuel rumgeometri er altid en særlig udfordring.

Bestem en normalvektor n til planen, der går gennem de fire punkter E, F, G og H, ud fra for eksempel vektorerne EF og FG . Idet vektoren k = (0;0;1) er normalvektor til vandret, kan den søgte vinkel bestemmes som vinklen mellem de to vektorer n og k .


Svar #2
30. januar 2011 af sasc (Slettet)

Kan du vise det med normalvektorerne?


Brugbart svar (3)

Svar #3
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vektoren n = EF×FG vil være en normalvektor til planen.


Svar #4
30. januar 2011 af sasc (Slettet)

Ok, får du så også en normalvektor der hedder (10,-7,-57) og en ligning: 10x-7y-57z+176=0


Skriv et svar til: Ligning for plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.