Matematik

Ubestemte Integraler - Hjælp til forklaring

30. januar 2011 af Spaceflunk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg kan simpelthen ikke fatte hvordan man løser de opgaver.

Jeg skal angive samtlige stamfunktioner til funktionerne.

Er der en der gider forklare, skridt for skridt hvordan f.eks. denne løses:

f(x)=(x+1)/(x^2+2x-3)

Har læst og læst og set film om det, men forstår ikke helt. Håber der er en der gider hjælpe. På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at funktionen f(x) har formen (1/2)·g'(x)/g(x) , så subtitutionen t = x2+2x-3, dt = 2(x+1)dx kan benyttes.


Svar #2
30. januar 2011 af Spaceflunk (Slettet)

Det hjælper mig umiddelbart ikke ret meget.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal finde stamfunktion til den givne funktion:

∫ f(x) dx = ∫ (x+1)/(x2+2x-3) dx    , benyt den anførte substitution i #1

              = ∫ (1/2)/t dt    , find stamfunktion til 1/t

              = (1/2)·ln(t) + k     , substituer tilbage,

              = (1/2)·ln(x2+2x-3) + k


Svar #4
30. januar 2011 af Spaceflunk (Slettet)

 Okay, så var jeg alligevel med. Men forståelses mæssigt, forstår jeg ikke hvordan du kommer frem til at bruge

"(1/2)·g'(x)/g(x)"

Fordi i næste opgave står jeg i samme problem.


Svar #5
30. januar 2011 af Spaceflunk (Slettet)

 Jeg fandt ud af det. Pludselig gik logikken op for mig.


Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ubestemte Integraler - Hjælp til forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.