Matematik

differentialregning

30. januar 2011 af matematikT (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Håber der er en der kan hjælpe mig med at differentiere:

f(x)= (198)/(1+36,2e^-0,0313x)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af 215 (Slettet)

 er det ik en sammensat funktion ?


Svar #2
30. januar 2011 af matematikT (Slettet)

 jo, men e midt i det hele forvirrer mig....


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2011 af vulcano (Slettet)

Funktionen kan omskrives til:

f(x) = 198 * (1+36,2 e-0.0313 x)-1

Nu står den på en form hvor der gælder reglen:

f(x) = C * (g(x))-1 ⇔ f '(x) = -C * g'(x) / (g(x))2


Svar #4
31. januar 2011 af matematikT (Slettet)

 (f/g)´= (gf´-g´f) / g^2

Jeg står med:

- (- 1,13306*e^-0,0313x) / (1 + 36,2*e^-0,0313x)^2 , men kommer ikke rigtig videre


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.