Matematik

hvad er f '(x)?

31. januar 2011 af soffi22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har f(x)=(x+1) * e ^ -x

hvad er f '(x)?


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. januar 2011 af mathon

   brug
              (g(x)·h(x)) ' = g '(x)·h(x) + g(x)·h '(x)


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Den afledede f(x).

Differentier den.


Svar #3
31. januar 2011 af soffi22 (Slettet)

kan man ikke bare bruge d på Ti-89?


Svar #4
31. januar 2011 af soffi22 (Slettet)

kan det passe den giver -x * e ^ -x ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. januar 2011 af mathon

nej


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Resultatet i #4 er korrekt.

f(x) = (x+1)·e-x ⇒ f'(x) = 1·e-x + (x+1)·(-1)·e-x = -x·e-x


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. februar 2011 af mathon

sorry
    et fortegn var smuttet    ;-)


Svar #8
01. februar 2011 af soffi22 (Slettet)

tak! :-) og når jeg så skal sætte = 0 for at se hvor der er tangenter (monotoniforholdene) kan man så ikke bare solve? men hvis jeg gør det siger den x = 0 - hvad betyder det så?


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det betyder, at ligningen f'(x) = 0 har løsningen x = 0 , dvs. grafen for f(x) har vandret tangent i (0 , f(0)).

Ligningen f'(x) = 0 løses meget simpelt uden brug af hjælpemidler ved hjælp af nulreglen for et produkt.


Skriv et svar til: hvad er f '(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.