Matematik

Andengradsligninger

31. januar 2011 af ick (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Når jeg har en andengradsligning der hedder:

0 = x^2-2*x-35

skal jeg selvfølgelig finde diskriminanten. men er lidt i tvivl om det er rigtigt at sige:

> d = b^2-4-a*c;


> d = 2^2-4*(-1)*(-35) = - 136.

er det rigtigt beregnet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2011 af peter lind

Nej. d = b2-4*a*c . Det du skriver nedenunder stemmer heller ikke med di forkerte formel for d. Hvor kommer de (-1) fra?. Det er i hvert fald forkert.


Svar #2
31. januar 2011 af ick (Slettet)

 har fundet ud af det nu - ellers tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.