Matematik

Fy=x^a eller Fy=a^x(Fy=fx^a eller Fy=fa^x)

01. februar 2011 af Martz101 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved at der er en Fy-formel til både ekspontiel og potientiel, men jeg ved desværre ikke hvilken der er til hvad.

Jeg vil gerne havde forklaret hvilken der er den ekspontielle og hvad den kan bruges til :)

På forhånd tak !


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2011 af peter lind

se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html og

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html#potens


Svar #2
01. februar 2011 af Martz101 (Slettet)

Jeg har kigget på siderne, men er ikke helt sikker på at jeg forstår det...

Kan du give mig et eksempel med hvordan man bruger Fy-formlen i en ekspontiel udvikling? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2011 af peter lind

Eksponentiel udvikling er f(x) = b*ax. Den optræder i forbindelse med kapitalfremskrivelser, som du også kan læse om på den nævnte hjemmeside. Hvis du har en rentefod på r vil en kapital efter 1 termin få tilskrevet renterne K*r, så kapitalen nu er K +K*r = K(1+r). Efter yderligere en termin vil kapitalen blive fremskrevet med samme faktor så den nu er K(1+r)*(1+r) = K(1+r)2. Efter n terminer vil den være K(1+r)n.Det er en eksponentiel funktion hvor b = k, a = (1+r) og n = x


Svar #4
01. februar 2011 af Martz101 (Slettet)

Okay, takker det giver mere mening nu, men hvad så med formlen fy=a^x har den noget med ekspontiel udvikling at gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2011 af peter lind

Nej. Det er en potensfunktion.


Svar #6
01. februar 2011 af Martz101 (Slettet)

:) Tak, det hjalp virkeligt at få det klaret op

- er fy=x^a så den eksponentielle, eller er jeg helt rundt på gulvet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2011 af peter lind

Nej. Det er den ikke det er den potentielle funktion. Den eksponentielle hedder y = b*ax


Skriv et svar til: Fy=x^a eller Fy=a^x(Fy=fx^a eller Fy=fa^x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.