Matematik

Trekantsberegning

02. februar 2011 af ggf (Slettet) - Niveau: B-niveau

EN der kan hjælpe mig med at finde vinkel A i denne opgave (vedhæftet)? er det ikek bare SinA=mod/hyp? får selv 27, et eller andet grader..

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Formlen er korrekt, og den kan bruges, når hypotenusen |AB| er beregnet. Som du skriver, bliver vinkel A lidt over 27 grader.


Svar #2
02. februar 2011 af ggf (Slettet)

Mange tak, kan du hjælpe med at finde længden af x? Synes den er lidt tricky..


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den lille trekant ADx er retvinklet, og da den har vinkel A fælles med den store trekant ABC, er den ensvinklet med denne. Der gælder derfor

x/|BC| = |AD|/|AB| , hvorfor

x = |BC|·|AD|/|AB| .

Alt er kendt på højresiden på dette sted i opgaven.


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.