Matematik

Hjælp ligninger igen

02. februar 2011 af gleefan (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har igen nogle ligninger: 12= 3,33 x + 2         25=3x + 5 + 7x             13x + 9 = 7x + 3                 -45= 10x + 4 - 3x      

2x + 2 = 4x + 4

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2011 af erduenfisk (Slettet)

du skal bare tænke, at tallene og x'erne skal stå på hver sin side..

dvs. i den første starter du med at trække 2 over på den anden side, så:

12 -2 = 3,33x hvilket er 10 = 3,33 x

Og så dividerer du med 3,33 på begge sider:

10/3,33 = (3,33 x)/3,33

og så har du:

x = 3,003 (ca.)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2011 af WHiP (Slettet)

12=3,33*x+2

Løsning:

Kig på hvert led for sig.

Træk 2 fra på begge sider

12-2=3,33*x, Isolér x ved at dividere med 3,33 på begge sider

x=12-2/3,33 <=> x=3,003003003

Gør det samme i de andre ligninger


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2011 af mette48 (Slettet)

gleefan var det ikke meningen du skulle lære noget?

Det gør du ikke, når du bare smider det ind her og forventer at de så bliver løst.

-45= 10x + 4 - 3x                    træk sammen

                                                læg 3x til på begge sider

                                                træk 4 fra på begge sider

                                                del med tallet foran x

SKriv dine udregninger her, så ser vi om de er rigtige.

Og så må også hællere skrive, hvad man må gøre, når man løser en ligning.


Skriv et svar til: Hjælp ligninger igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.