Matematik

Rente&hævelse

03. februar 2011 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Søren sætter 1.juli 1986 6500 kr. i banken til 8% p.a.

Banken tilskriver rente en gang om året.

Søren lader pengene stå i 2 år. Hvor meget kan han hæve 1/7-88 ? 

Jeg har slet ikke styr på det, og jeg har tjekket min formelsamling men forstår det stadig ikke. 

Så vil i ikk' være sød at forklar det så jeg forstår det :-) Både med ord osv. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af WHiP (Slettet)

der gælder:

f(x)=b*(1+r)x hvor x er antal år, b er begyndelses værdien og 1+r er fremskrivningsfaktoren.

efter 2 år: f(2)=6500*1,082 =7581,6


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2011 af nippe (Slettet)

Renten er 8 % per år.

Når han sætter 6500 kr. ind i banken, og lader dem stå i to år, så vil han derfor få rente for pengene to gange.

Derfor skal man gane 6500 kr med 108 %, da man skal lægge 8 % i rente til. Det skal man gøre for hvert år.

Altså for første år er det 6500 x 108 : 100

For næste år, er det resultatet af ovenstående gange med 108 %, da der nu står det nye beløb, med de renter, der blev udbetalt året forinden, og der igen skal renter på.

Bare en lidt mere simpelt at forstå (tror jeg) man kan som sagt også bare sige 6500 x 1,08^2 da det rent faktisk er det samme man gør :)

Håber det er forståeligt


Svar #3
03. februar 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

 Tak #1 og #2 :-) Kunne nu bedre forstå #2 men tusind tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2011 af WHiP (Slettet)

Altså der sker det samme i begge 2 ihvertfald, lagde dog ikke mærke til der stod 8 klasse så jeg antog det var gymnasie stof ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Beløb 6500 kr rente 8% pa

Efter 1 år tilskrives 8% i rente = beløb * renteprocent /100

rente = 6500*8/100 kr = 520 kr

Nu er hans beløb i banken steget til 6500 kr+520 kr =7020 kr

Rente efter 2. år 7020*8/100= 561 kr

Ialt har han så 7020 kr + 561 kr =7581 kr på ind konto.

Formelen, der er brugt i #2 vil du nok lære på et senere tidspunkt, men da jeg kan se du går i 8. klasse og har problemer med det, mener jeg det er bedst du får det fra grunden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2011 af nippe (Slettet)

Jeg så at det var 8. klasse, og da der blev sagt at vedkommende havde svært ved det, så tænkte jeg at det nok skulle forklares på den måde, da det er nemmere at forstå :)

Jeg foretrææker også selv at gøre det på #1s måde  


Skriv et svar til: Rente&hævelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.