Matematik

Sandsynlighedsfelt

04. februar 2011 af magnuspersson (Slettet)

Jeg har

U={(x,y) | x,y ∈ {1,2,3,4,5,6}}

og hændelsen

C={(x,y) ∈ U | x<y}

Hvordan regner jeg sandsynligheden P(C)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2011 af SuneChr

Stil x og y op i et skema med to indgange.

Så får du en diagonal i skemaet, som markerer, hvornår  x < y.

p(C)  er da forholdet imellem de (x,y) som opfylder C og alle (x,y)´erne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2011 af SuneChr

Din opgave er faktisk et spil med to 6-sidede terninger af hver sin farve. Øjnene på den ene terning mindre end øjnene på den anden. Ved at spille mod en anden må man overveje, om man vil spille om hændelsen C. 


Svar #3
04. februar 2011 af magnuspersson (Slettet)

 hej SECC. tak for svaret.

jeg forstår ikke helt hvordan du mener jeg skal gøre det. hvad hvis der eksempelvis står 2x+7<4y?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2011 af SuneChr

# 3         Det er jo så lige, om der er (x,y)´ere i U som gør udsagnet    2x + 7 < 4y   sandt, da både x og y  skal være de hele tal fra 1 til 6.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2011 af SuneChr

# 0    p(C)  =  15 / 36


Svar #6
04. februar 2011 af magnuspersson (Slettet)

men hvordan regner man det hurtigt uden at gøre som nedenstående, og så tælle antallet af x'er, der er mindre end y?

x y
1 1
1 2
1 3
1 4
1 5
1 6
2 1
2 2
2 3
2 4
2 5
2 6
3 1
3 2
3 3
3 4
3 5
3 6
4 1
4 2
4 3
4 4
4 5
4 6
5 1
5 2
5 3
5 4
5 5
5 6
6 1
6 2
6 3
6 4
6 5
6 6


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2011 af SuneChr

.

Vedhæftet fil:x mindre end y.docx

Skriv et svar til: Sandsynlighedsfelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.