Matematik

trigonemtri

05. februar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

lad abc være en trekant, hvor c er 55 grader, a =6 og b=8 find arealet.

hvordan gør man det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Brug cosimusrelationerne


Svar #2
05. februar 2011 af Kristina0 (Slettet)

ja men det har jeg prøvet men jeg får hele tiden det forkerte :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2011 af mette48 (Slettet)

hvad får du da?

Skriv det du har lavet her, så ser jeg på det om lidt


Svar #4
05. februar 2011 af Kristina0 (Slettet)

8*6*0,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2011 af mette48 (Slettet)

C er vinkelen mellem a og b

Højden på b  hb=a*sinC

arealet er ½ b*hb


Svar #6
05. februar 2011 af Kristina0 (Slettet)

hvorfor ganger du a med sin(c)?


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. februar 2011 af mette48 (Slettet)

a, hb og et stykke af b danner en retvinklet trekant.

a er hypotonusen og hb den ene katede.

Mellem disse sider ligger vinkel c.

Så kan hypotenuserne beregnes som a*sinC, som er hb og a*cosC, som vi ikke skal bruge til noget her.

hbskal bruges til at beregne arealet af trekanten


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2011 af mathon

                                 T = (1/4) • √(c2 - (a-b)2) • √((a+b)2 - c2)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2011 af mathon

korrektion til #8:

OK

             c grader

             lille c er sædvanligvis en side, hvorfor jeg læste forkert

                   T = (1/2)·a·b·sin(C) = (1/2)·6·8·sin(55º)

............

NB!

på din lommeregner
skal vinkelmålet
være DEGREE


Svar #10
06. februar 2011 af Kristina0 (Slettet)

tak ^^


Skriv et svar til: trigonemtri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.