Matematik

Integralregning

06. februar 2011 af floks (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave der lyder: "Graferne for funktionerne givet ved f(x)=ln(x)+1 og g(x)=0,5x afgrænser i 1 kvadrant et område. Bestem arealet af dette område."

Men hvordan gør jeg det? Jeg kan godt finde ud af det, når der kun er en graf.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Ved du hvad intervallet er??


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2011 af peter lind

løs ligningen f(x) = g(x). Det bestemmer grænserne for integralet. Arealet bliver så ∫f(x)-g(x)dx


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2011 af WHiP (Slettet)

bestem punktmængden ved at sætte f(x)=g(x) og bestem x

Herefter bruger du punktmængden og løse det bestemte integrale.

S f(x)-g(x) dx

S er integraletegnet


Svar #4
06. februar 2011 af floks (Slettet)

 Tak for den hurtige respons til mit spørgsmål.. Nu har jeg fundet arealet=2.23! Så mange tak :D


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.