Matematik

Differentialregning

07. februar 2011 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften. Jeg er i gang med differentialregning lige for tiden og har fået følgende opgave:

Opgave 5)
 

En funktion f er bestemt ved f(x) = x3 + 2x + 8.
Bestem f´(1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)).
 

Her er mit eget forslag:

f´(1) bestemmes:
f´(1) = 13 + 2 * 1 + 8 = 11

En ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)) bestemmes:

Funktionen f(x) = x3 + 2x + 8 differentieres: f´(x) = 3x2 + 2
Nu bestemmes tangentens hældning a i punktet x ved at indsætte x (1) i den differentierede funktion:
a = 3 * 12 + 2 <=>
a = 5
 

Så er jeg ikke nået længere, da jeg ikke helt forstår det næste skridt og kunne derfor godt bruge noget hjælp.

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af peter lind

Du skriver du beregner f'(1), hvor du i virkeligheden beregner f(1)

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
07. februar 2011 af Ristedorte (Slettet)

Tak for svaret, men hvordan beregnes f´(1) så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2011 af Duffy

Du har

f´(x) = 3x2 + 2
 

så må logisk set

f´(1) = 3*12 + 2
 

...


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2011 af peter lind

#2 Du har beregnet den selv i #0


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.