Matematik

Funktionstyper

08. februar 2011 af krt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med 3 opgaver, jeg har lidt svært ved. Er der nogen der kan hjælpe mig?

I= c/a^2
Du skal bestemme hvilken funktionstype ovenstående er et eksempel på

I=I_0·e^(-μx)
Du skal bestemme hvilken funktionstype ovenstående er et eksempel på


s(t)= 1/2·a·t^2+ v_0·t+s_0 
Du skal bestemme hvilken funktionstype ovenstående er et eksempel på
 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2011 af NejTilSvampe

den første er nok en potensfunktion, den midterste er nok en eksponentielfunktion og den nederste er et 2.gradspolynomium. Men du er nødt til at nævne hvad der er funktion for hvad ligeså snart du ophører med at bruge x og y!


Svar #2
08. februar 2011 af krt (Slettet)

Okay, tak for svaret. Den sidste er jeg sikker på nu. Til de to første fik vi også oplyst:

I= c/a^2
I er den målte intensitet i afstanden a fra kilden, og c er en konstant, som vi er ligeglade med betydningen af her i dette forløb.

I=I_0·e^(-μx)
I er den målte intensitet efter passage af x meter af materialet, I_0 er intensiteten før passagen og μ er absorptionskoefficienten


Svar #3
08. februar 2011 af krt (Slettet)

Er der nogen der kan bekræfte, at den første opgave er en potensfunktion, og at den anden er en eksponentielfunktion? Og samtidig forklare mig, hvordan i kan se det, da jeg selv ikke kan se det ved at sammenligne funktionstypen.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2011 af NejTilSvampe

 en potensfunktion er 

f(x) = b*x^a 

I(a) = c/a^2   er det samme som  I = c*a^-2   , her skal du ikke forveksle de to a'er, de har forskellig betydning. Men derfor er det en potensfunktion med eksponenten -2.

2'eren  er en eksponentielfunktion... slå det op, sådan ser de bare ud.


Svar #5
08. februar 2011 af krt (Slettet)

Okay. Jeg har også selv fundet svaret nu, men tak.


Skriv et svar til: Funktionstyper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.