Matematik

Differentialligning

08. februar 2011 af Amtell (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har fået differentialligningen: v'(t)=9,82-5,5v(t).

Jeg skal bestemme en forskrift for v som funktion af t, når v(0)=0.
Jeg har selv prøvet, og jeg har først tænkt, at differentialligningen står på formen y'+ay=b, og at den derfor har den fuldstændige løsning y=b/a+c*e^-ax.

Problemet er dog bare, at når jeg så skal finde c ved v(0)=0, så har jeg en funktion, som er lig med 0.
Er der nogen, som kan  hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2011 af mathon

                                     v(t) = Ce-5,5t + 1,78545     gennem (0,0)

                                      0 = C·e-5,5·0 + 1,78545 = C + 1,78545

                                      C = -1,78545

hvoraf

                                      v(t) = -1,78545·e-5,5t + 1,78545


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2011 af mathon

når panserformlen er anvendt


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.