Matematik

hjælp til isolering

08. februar 2011 af Kenk (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan kan jeg finde t når jeg har funktionen y(t)=a*(sin(((2*π*(t-c))/(b)))+d)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Start med at isolere udefra og ind:

sin(2π(t-c)/b) = y/a -d

2π(t-c)/b = sin-1(y/a -d) , under visse antagelser,

t = c + b/(2π)·sin-1(y/a -d)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

y(t) / a = sin(((2*π*(t-c))/(b)))+d

y(t) / a - d = sin(((2*π*(t-c))/(b)))

Asin(y(t) / a - d) = (2*π*(t-c))/b

Asin(y(t) / a - d)*b = 2*π*(t-c)

(Asin(y(t) / a - d)*b) / (2*π) = t-c

t = c + (Asin(y(t) / a - d)*b) / (2*π)


Svar #3
08. februar 2011 af Kenk (Slettet)

 det er funktionen for harmoniske svininger og jeg kender kun værdierne for a, b, c og d.

så er det ikke muligt at finde t da jeg heller ikke kender y?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, vi fandt den inverse funktion, hvor t blev udtrykt som funktion af y . Ved at indsætte en værdi for y, kan det tilsvarende t beregnes.


Svar #5
08. februar 2011 af Kenk (Slettet)

 er det lige meget hvilket y værdi jeg indsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du kunne eventuelt fortælle hvad opgaven går ud på.


Svar #7
08. februar 2011 af Kenk (Slettet)

Jeg skal finde svingningstiden og får givet funktionen for harmonsiske svingninger: y(t)=a*(sin(((2*π*(t-c))/(b)))+d)

Jeg kender a,b,c og d og massen af belastiningen.


Skriv et svar til: hjælp til isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.