Matematik

parameterfremstilling

08. februar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem en ligning for linjen l med parameterfremstillingen

(x,y)= 2/3 + t 5 over 12

y=3/2x+b

sætter et punkt ind

3=2,4*2+b

b=-1,8

y=2,4x-1,8 ???


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mener du, at parameterfremstillingen er

(x ; y) = (2 ; 3) + t·(5 ; 12) , t ∈ R    ?

Find hældningskoefficienten fra retningsvektoren (5 ; 12) , og benyt, at (2 ; 3) er et punkt på linien.


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. februar 2011 af mathon

       I:    x = 2 + 5t                         I  multipliceres med -12 og kaldes III
       II:   y = 3 + 12t                       II multipliceres med 5 og kaldes IV

       III: -12x = -24 - 60t
       IV:   5y  = 15 + 60t                III og IV adderes

             -12x + 5y = -9

              5y = 12x - 9

               y = (12/5)x - (9/5) = 2,4x -1,8


 


Svar #3
08. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

Yes andersen11 det er lige præcis det jeg mener xD men er det er rigtig ikke?


Brugbart svar (2)

Svar #4
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

I #2 regnede mathon hele opgaven ud for dig. Hans ligning for linien ligner jo din til forveksling.


Svar #5
08. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

sweet tak


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.